Leg. Kiropraktor Jimmy Eriksson

Jimmy Eriksson

Leg. Kiropraktor, Cert. Massör, Dipl. Massageterapeut

0739-82 66 73

Mitt namn är Jimmy Eriksson. Jag är utbildad Kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna och innehar en legitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Jag är även via Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör, Diplomerad Massageterapeut, sedan 2009.

Jag samarbetar idag med Tullinge TP där jag är medicinskt ansvarig för Herr-laget, Dam-laget samt juniorerna.

Vad gör en Kiropraktor?

  • Undersöker och diagnostiserar
  • kommer med förslag till behandlingsform och behandlingsplan
  • Utför kiropraktisk behandling
  • Ger information och råd för att bemästra och förebygga besvär
  • Hänvisar till annan vårdpersonal om behov finns

Ditt första besök tar ca 45 min och inleds med en anamnes. I undersökningen ingår tester som ligger till underlag för att komma fram till en diagnos. Utifrån diagnosen utformas en behandlingsplan om inga kontraindikationer föreligger.

I behandlingsplanen så ses kroppen som en helhet och bygger på orsaken till varför diagnosen uppkom. Behandlingsplanen innefattar även rådgivning gällande fysisk aktivitet, rehabiliteringsträning samt ergonomi.

Kiropraktik är ett verksamhetsområde inom hälso- och sjukvården som innefattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av funktionsstörningar och smärttillstånd i rörelseapparaten. Med hjälp av manuella undersökningsmetoder ställer kiropraktorn diagnos och utför behandling och rehabilitering. Vid en behandling normaliseras samspelet mellan muskler, leder och nerver. Detta samspel utgör underlaget för kiropraktik.

En kiropraktik behandling är oftast helt smärtfri och patienter upplever ofta smärtlindring samt ökad rörlighet direkt efter avslutad behandling. Merparten av Sveriges kiropraktorer är medlemmar i Kiropraktiska Föreningen i Sverige, KFS.


Pris 650:- per behandling