KINESIOLOGI
KROPPSBALANSERING

Vad är Kinesiologi och kinesiologisk medicin?
Genom muskeltestning tar vi reda på obalanser i muskler, nervsystem och organ (Inhiberade/svaga tester) och vad vi ska göra för att balansera dessa. Efter balansering provocerar vi problemområdet för att se så att behandlingen håller. När vi är klara ska alla muskler i området vara Exciterade(starka) efter provokation. Manuell muskeltestning Grunden i kinesiologi och kinesiologisk medicin är manuell muskeltestning. Det är en neurokinesiologisk diagnostisk teknik där man tolkar kroppens elektriska impulser och den neurologiska funktionen av den afferenta och efferenta kommunikationen mellan olika sinnesorgan, receptorer, muskler, körtlar, inre organ, hjärna och ryggmärg.

Funktionell neurologi
Kinesiologi och kinesiologisk medicin används för att hjälpa människor med olika typer av funktionsnedsättningar som stel nacke, smärtor i muskler och leder, nackspärr, frozen shoulder, musarm, löparknä, inflammerade benhinnor, hälsporre och plantar fascit. Resultatet av en kinesiologisk medicinsk behandling blir att det centrala nervsystemet skickar förändrade efferenta nervsignaler ut till effektorganen: muskler och körtlar. När behandlingen gett önskat resultat har de efferenta nervsignalerna påverkat kroppens muskulatur och körtlar och patienten upplever minskade besvär och förbättrad hälsa.

Behandlingar
Behandlingstekniker som används är bland annat manuell terapi, massagetekniker, strukturella mobiliseringar, mental och emotionell stresshantering, avslappningstekniker, näringsterapi och nutritionsmedicin, akupressur och akupunktur. Även hemövningar i form av stretch och rörelse.

Läs mer om Kinesiologi på www.kinesiologi.se/kinesiologi.asp.

Jimmy Eriksson

Cert. Massör, Dipl. Massage-terapeut
och Kinesiolog